Fotoblogg -fileopprydding – med ett par klikk ?

Hvis du har publisert mange og store bilder på Bloghog så bruker du garantert mer plass enn du trenger .  Det er (foreløpig) slik WordPress fungerer.   Det genereres automatisk flere versjoner av hvert bilde som lastes opp og mesteparten er overflødige, men det finnes ingen mulighet for å finne de og derfor ingen mulighet for å slette disse “spøkelsene”.  De ligger bare der og tar plass.  Masse plass.  For noen innlegg  er det snakk om  80-90% unødvendig plassbruk.

For webhotellet er det snakk om utbygging eller ei, dvs en dobling av kapasiteten. Hmm …

Men på Bloghog er det nå  mulig å rydde opp, i alle fall for de som er interessert i det.   Stikkordet er Fotoblogg.

Her har jeg lastet opp ett stort bilde og slik ser det ut i medialib etterpå:

Her er det altså (tilsynelatende) generert fire versjoner av bildet.  Jeg kan velge ett av de for innlegget, men sletting er bare mulig for hele bunten.  Alt eller ingenting mao.  Ikke bra.

Men bildet er publisert på en Bloghog fotoblogg, og når jeg har lagt inn “medium” versjonen og oppdatert  så ser det slik ut inne på innleggsdashen (rett under editoren):

Fem versjoner altså ?? .. jaja.. Originalen var jo ikke regnet med.   Det eneste som viser på bloggen er det med grønn “check”, og hvis det er det eneste jeg er interessert i å bruke så burde den  potensielle plassbesparelsen være ganske åpenbar.  17 kB kontra 1,7 mB, –   UDoTheMath … :)

 
 
 
 

12 Responses to Fotoblogg -fileopprydding – med ett par klikk ?

  • avatar
    argus37 says:

    Forstår jeg deg rett? Dert er altså kun bilder som er publisert i en ‘fotoblogg’ som lar seg slette uten at det går nevnverdig ut over helhetsinntrykket?
    I så fall må vi gå igjennom hele portoføljen vår og evt. re-definere innlegget som en ‘fotoblogg’ før vi kan starte en sanering?





    • avatar
      admin says:

      Jeg ser at for de med stor portefølje så kan det bli slitsomt å ta ett og ett innlegg, lagre det som fotoblogg og så gjøre opprydding. Muligheten for å ta flere vil jeg ikke introdusere med en gang før flere enn jeg har testet det, men da vil det bli mulig for bloggerne å harve over større deler av lageret i en omgang.

      En slik jobb vil bli gjort i tidsbolker, – velg et tidsrom og/eller en eller flere kategorier og sjekk/rydd der med noen knappetrykk. Ryddingen tar de eldste innleggene først. Det vil være mulig å velge om de samtidig skal konverteres til fotoblogger. Denne oppryddingen er kraftkrevende så det vil bli satt ett tak på hvor mange bilder som kan prosesseres under ett. Det begynner å gå litt varmt opp i mot 1000 bilder.

      Velger man for mye så vil systemet etterpå varsle om hvor nye som et ryddet, dvs siste prosesserte innlegg/dato.





      • avatar
        argus37 says:

        Da tolker jeg det som at jeg hadde rett i min antagelse: At man først må konvertere til ‘fotoblogg’.
        Nja, det kan bli litt tidkrevende å gå igjennom alt, men på den annen side får man jo godt betalt og – langt fra alt er ‘potensielle fotoblogger’. (Antagelig noe rundt 35-40% )





        • avatar
          admin says:

          Ja, som jeg sa innledningsvis: Stikkordet er Fotoblogg. Å konvertere ett innlegg med 10 eller 100 bilder tar like lang tid (ett par sek.), Så scroller man ned til under editoren og klikker “slett alle ubrukte”.

          Skjønner jo “veldig godt” at slike arbeidsoppgaver kan ta luven fra noen og enhver…..





          • avatar
            argus37 says:

            Ja, det var jo etter hvert hva jeg gjorde. Men først gjorde jeg en del klassiske feil: Som å bruke ‘quick edit’ og der fant jeg ingen mulighet for konvertering. Under den vanlige edit, derimot, dukket jo muligheten opp.
            Jeg var litt uforberedt når innlegget ikke dukket opp på dash’n til tross for at jeg spesifikt ba om ‘alle innlegg’, men fant etter hvert ut at jeg måtte åpne linje 2. (Der lå det)

            Men – den samlede lagring var 102,2 kB både før og etter sletting av ubenyttede kopier! Da skjønner jeg ikke helt vitsen? Jeg antar at årsaken til at bildet forsvant fra Veikrysset var slettingen (Jeg hadde jo slettet ‘thumbs-koipien’, men . da bør man ikke konvertere noe til ‘fotoblogg’ før det har vandret over skjermen i Veikrysset, ellers gir man jo avkall på markedsføringen som følger?

            Samtidig krever bildene som legger seg på forsiden veldig mye plass. Med 100 fotoblogger må en besøkende scrolle 5 meter for å se alle!!! Med tekstede titler får jeg vel plass på 20-25 cm.





  • avatar
    jadajada says:

    admin…

    jeg håper at slikt som dette alltid legges inn i hjelpe-katalogen for Bloghog.





  • avatar
    admin says:

    argus37: Svarer som snarest her… skal ta det grundigere senere.

    Men, –

    da bør man ikke konvertere noe til ‘fotoblogg’ før det har vandret over skjermen i Veikrysset, ellers gir man jo avkall på markedsføringen som følger?

    Å endre post-typen til fotoblogg er ikke det samme som å slette. Det må man gjøre eksplisitt, etter konverteringen.





    • avatar
      argus37 says:

      Ja, det har jeg jo forstått (og det har det egentlig aldri vært tvil om), men det som kom som en liten overraskelse (ubetenksomt av meg) var at sletting av ‘thumbs-versjonen’ medførte at bildet også forsvant fra stripen i veikrysset.

      Jeg ser at sletting av bildekopier derfor bør vente til et bilde har passert over skjermen i Veikrysset og dermed ikke lenger har noen betydning for markedsføringen av innlegget.





Leave a Reply