FOTOBLOGG !

Ser at noen har problemer med dette.

Som nevnt i det opprinnelige innlegget:

For at en fotoblogg skal være klikkbar i veikrysset så  må man gå inn på

innstillinger->permalenker

og velge det øverste alternativet.  “Hvordan” er illustrert med bilde i det opprinnelige innlegget ( (Hei carpe, jeg snek meg inn på dashen din og gjorde det for deg : ) )

Inn på dashen, under editoren, godt synlig finnes det også en knapp:

“Om Sletting”

Klikkes den så kommer det opp viktig info.  Den er der for å leses.   Bla. står det der å lese:

Thumbnail bilder (150×150) brukes i toppen i veikrysset, så det er kanskje ikke så lurt å slette et slikt mens det fremdeles er ‘nytt’ her på Bloghog.

Forøvrig så markeres flere av bilde versjonene med advarsler i rød skrift.  Dette er “hybridene”, – dvs bilder som vises i større versjon når man klikker på de.  De er ikke markert som “brukt i innlegget” men blir behørig markert av systemet.

Hvis noen lurer på noe i denne forbindelse så anbefaler jeg å klikke på linken i dette innlegget … først.

 
 
 
 

6 Responses to FOTOBLOGG !

 • avatar
  argus37 says:

  Ja, men det tror jeg faktisk jeg har gjort! Men buldet forsvant uansett.

  • avatar
   admin says:

   Her er jeg ikke helt sikker på hva som har skjedd, eller ei. Det er mulig at file-killeren må gjøres enklere, dvs at at koden må utarbeides. Det der er omvendt proporsjonalt.

   • avatar
    argus37 says:

    Nja, jeg har ikke noe greie på dette (og er ikke helt sikker), men – jeg slettet altså ‘thumbs-kopiet’. Jeg antok at det var den versjonen bildefremvisningen i Veikrysset ville bruke?

    Men så la jeg merke til at høstløvet til Carpe forble i Veikrysset, men det kan selvsagt tenkes at hun ikke har slettet ubenyttede kopier? (Det gjorde jeg)

    Men – hvis det ikke lenger finnes en ‘thumb-versjon’, – hvordan kan det ha seg at den samme thumb’sen tilsynelatende vises i fotobloggregisteret mitt på forsiden? (Det er jo ikke i mediakartoteket lenger?)

    Eller kan det ha en helt annen forklaring/årsak?

    • avatar
     sjalle says:

     Det som vises er en krympet versjon av det som ligger i medabibliotokeket. Dvs at den sendes i større format, men krympes i nettleseren. Det er ‘medium’ som brukes i widgeten.

 • avatar
  argus37 says:

  Well, der har jeg sannsynligvis gjort en feil igjen? Når det står ‘Vis bilder?’ så oppfatter jeg det som et spørsmål om min fotoblogg skal vise bilder? Og selvsagt skal den det!
  Så kanskje burde det ha stått ‘vise ‘thumbs’ i register’? Da hadde mitt svar blitt ‘nei’ Men så gikk jeg hen og rettet dette. Huket av for at bilder IKKE skulle vises og ‘savet’ endring, meeeen – jeg har fortsatt thumbs-bilde på forsiden (i fotoregisteret)
  Det var altså det jeg IKKE ville ha . . .?

Leave a Reply